2020-2021 Etwinning Çalışmaları

31.10.2020 569

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı e-Twinning Projesi çalışmaları:

1-MY SCİENCE PLANET:Bu projede okulumuz Fen Bilimleri öğretmeni Gülşen Çaybaşı 5B sınıfı ile Fen Bilimleri dersi müfredatına entegre edilmiş "bilimi daha çok sevmek,yaratıcılığı ortaya çıkarmak,bilim okur yazarı olmak"konuları üzerinden çalışmalara başlamışlardır.Uluslar arası bir proje olan My Science Planet'te okulumuzla birlikte 16 farklı okuldan öğretmen ve öğrencilerle işbirliği yapılacaktır.İşbirliği yaptığımız ülkeler Türkiye,Finlandiya,Yunanistan,Ürdün,İtalya,Romanya,Portekiz,Sırbistan,Letonya,İtalya ve Moldova Cumhuriyeti'dir.Bu proje ayrıca Gülşen Çaybaşı Öğretmenimizin kendi kurucusu olduğu projedir.

2-E- MATEMATİK: Bu proje okulumuz matematik öğretmeni Asiye TEKELİ'nin 5. Sınıflarla yürütmekte olduğu bir projedir. Projenin amacı; öğrencilerin web.2 araçlarını öğrenip kullanmaları, ekran başında geçirilen zamanın verimli kılınması, çeşitli matematik etkinlikleri ve yarışmaları yaparak matematik öğretimine ve öğrenimine renk katmaktır. Yüz yüze eğitimde yeterince zaman ayıramadığımız bu etkinliklerin sosyal medya aracılığıyla ulaşabilir hale getirmektir. Böylece öğrenciler matematiğin eğlenceli ve bilinmeyen yönlerini ortaya çıkarıp matematiğe karşı olumlu tutum geliştireceklerdir. 

 3-ETKİLEŞİMLİ MATEMATİK: Bu proje okulumuz Matematik öğretmeni Asiye TEKELİ'nin 5. Sınıflarla yürüttüğü bir projedir. Teknolojinin gelişmesi ve internetin yaşamımızın bir parçası haline gelmesi, matematik öğretimi adına da birçok farklı kaynağın oluşmasına olanak sağlamıştır. Projede değişime ayak uydurmak, teknolojinin olumlu getirilerini öğretim planlarına entegre amaçlanmıştır. Projemiz ile; kamuoyunun yarattığı ''matematik zor ve sıkıcı bir ders'' algısını kırıp, çeşitli web2.0 araçlarını kullanarak matematiği çok daha eğlenceli hale getirmeyi, öğrencileri teknoloji ve interneti bilinçli ve yararlı bir şekilde kullanmaya teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Öğrenciler web2.0 araçlarını kullanarak kavram haritaları oluşturacak, kavramları ifade edecek ve işbirliğine dayalı ortak ürünler oluşturacaklardır. 2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde belirtilen '' öğrencilerimiz ile birlikte, kendilerine bilişimle üretim becerileri kazandırmaya yönelik'' etkinlikler yapılacaktır.

 

4-Benim Zekam Benim Oyunum Projesi:  Teknoloji Tasarım Öğretmeni REYHAN ERDEM  önderliğinde  zeka oyunları alanında şubat ayı itibarı ile başlayan BENİM ZEKAM BENİM OYUNUM E-twinning  ulusal projemiz 6-C sınıfı öğrencileriyle yürütülmeye başlanmıştır.

 

ŞUBAT : Tanışma webinarı, Veli izin belgelerinin alınması, Proje afiş ve logolarının tasarlanması, Öğretmen, öğrenci  ve okul tanıtımı yapılması.

1)Mangala oyununun öğretilmesi ve oynanması

MART:

1.Qbtz oyununun öğretilmesi ve oynanması

2. Reversi oyununun öğretilmesi ve oynanması

NİSAN

1 .Hedef 5 oyununun öğretilmesi ve oynanması.

2. Pentago oyununun  öğretilmesi ve oynanması

MAYIS

1.Dokuz Taş oyunu

2.Equlibrio

Proje değerlendirmeleri, anketler, final ürünü

NOT: Çalışmalarımızı yaparken farklı web2 araçları kullanacağız,işbirlikçi ve ortak ürünler çıkaracağız..